Norges mest trendy, moderne og oppdaterte patentbyrå

I januar i år kunngjorde Carl Oppedahl i sin blogg at det norske Patentstyret er det andre patentverket i verden, etter det australske patentverket, som han vil karakterisere som «trendy, modern and up-to-date». Bakgrunnen for dette utsagnet var at Patentstyret, som andre patentverk i verden, hadde implementert Digital Access Service, avkortet DAS, for alle typer immateriale rettigheter. DAS er et system som skal gjøre det mulig for alle deltakende patentverk å innhente prioritetsdokumenter digitalt. Dermed blir det unødvendig å sende bekreftede papirkopier av prioritetsdokumenter til hvert land hvor man ønsker immaterialrettslig beskyttelse.

Samtidig lanserte han en konkurranse om å bli kåret til Norges mest trendy, moderne og oppdaterte patentbyrå. For å vinne denne konkurransen måtte man være det første norske patentbyrået som sendte ham fire prioritetsdokumenter elektronisk via DAS-systemet: et for varemerke, et for design, et for en nasjonal patentsøknad og et for en internasjonal patentsøknad. Vi tok utfordringen!

Det viste seg at Oppedahls kunngjøring kom litt for tidlig. Patentstyret hadde ikke alle systemer på plass i januar. Men vi glemte ikke konkurransen!

Nå er Patentstyrets systemer oppe og fungerer. Vi har sendt fire prioritetsdokumenter til Oppedahl, og fikk nå bekreftet det vi alltid har visst: Vi er Norges mest trendy, moderne og oppdaterte patentbyrå!

Kudos til Patentstyret for tidlig implementering av DAS-systemet, som vi forventer at vil bli veldig nyttig etter hvert som flere patentverk deltar.

Les mer om DAS-systemet her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *