Er PATENT et riktig valg for deg?

Patent er et verktøy som hjelper deg med å nå dine forretningsmål. Ikke alle oppfinnelser bør patenteres; noen ganger er det bedre å sikre seg gjennom gode avtaler og hemmelighold. Slike vurderinger bør være en del av din IP-strategi.

Hvordan brukes et patent?

  • Et patent kan vise at dine produkter har spesielle egenskaper, og at du er den eneste som kan produsere produktet.
  • For nye aktører på markedet, er patent et juridisk verktøy for å blokkere konkurrenter. Et patent hjelper deg å forsvare din markedsandel.
  • Hvis en konkurrent prøver å komme med et erstatningsprodukt, må de jobbe seg rundt patentet ditt, hvis de klarer! Dette vil ofte innebære at konkurrenten kommer seg senere inn på markedet og får økte utviklingskostnader.
  • Patenter kan også brukes som valuta. Når en konkurrent vurderer de nevnte kostnader, blir et patent et samarbeidsinsentiv. Kanskje er konkurrenten mer interessert i å få i stand en samarbeidsavtale med deg enn å risikere forsinkelser og økte kostnader.
  • Produsenter kan bli interessert å kjøpe en lisens eller å få på plass et partnerskap for å kunne kommersialisere oppfinnelsen din.
  • Patent er ikke minst betryggende for investorer. Det er et kjennetegn på et seriøst selskap. Patent kan brukes som valuta mot investering.

Kort sagt, patent gir verdi til oppfinnelsen din!

Er patentsøknad riktig for deg og din bedrift?

 

Det lønner seg bare å søke patent hvis dette kan gi en økonomisk fordel.

Det er selvfølgelig også andre faktorer å ta i betraktning når man skal gå i gang med en patenteringsprosess. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med strategien videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *